در این نوشته می خواهیم به یکی از متریال های مهم ساخت انواع پنجره ها…
هدف از این نوشته بررسی ویژگی های فنی پنجره های آلومینیومی می باشد. در این نوشته می خواهیم به ویژگی هایی مثل میزان سختی ، بررسی ممان اینرسی انواع پنجره های آلومینیومی و قسمت های ظاهری پنجره های آلومینیومی بپردازیم.
فهرست مطالب
بررسی بخش های ظاهری یک پنجره آلومینیومی
یک پنجره آلومینیومی از چندین بخش تشکیل شده است که هر یک پروفیل های آلومینیومی با هندسه مخصوص به خود را دارد.
۱- پروفیل فریم : پروفیل فریم همان قاب ویا کلاف دور تا دور پنجره می باشد که در انواع مدل های پنجره آلومینیومی متفاوت است . بعنوان مثال پهنای فریم در پنجره های لولایی ۶ سانت و ۷ سانت می باشد. در مدل های کشویی در سری های مختلف از ۷٫۷ سانت تا ۹ سانت و در مدل های پنجره لیفت اند اسلاید از پهنا یا همان نشیمن ۱۳ سانت هست تا ۲۱ سانت در سری ۳ ریل.
۲- پروفیل بازشو : پروفیل های مخصوص بازشو نیز در قسمت بازشو پنجره نصب می شوند که یراق بر روی قسمت بازشو یا همان sash نصب می شود. انواع اقسام پروفیل های بازشو داریم که مهمترین آنها بازشو درب و بازشو پنجره می باشد. پروفیل بازشو پنجره با توجه به ابعاد درب ، مقاوم تر می باشد.
از فریم پنجره آلومینیومی بیشتر بدانید.
۳- پروفیل مولین یا وادار : پروفیل های عمودی و افقی که در انواع پنجره های آلومینیومی دیده می شود ، همان پروفیل های وادار یا مولین می باشند. این پروفیل ها نقش بسیار مهمی در بالا بردن ممان اینرسی و مقاومت پنجره در برابر فشار باد دارند.
هر سری پروفیل مثلا سری پروفیل هایی از برند آکپا یا بندینی دارای چندین مدل پروفیل مولین هستند که در شرایط مختلف و با بررسی ممان اینرسی مورد نیاز ، در پنجره استفاده می شوند.
بررسی قیمت انواع پنجره آلومینیومی در ابعاد و طرح های مختلف
نقش ستون های عمودی پنجره از مهمترین قسمت های پنجره های آلومینیومی
در هر سری پروفیل های آلومینیومی انواع مختلفی از مولین ها هریک با ممان اینرسی مشخص وجود دارد. در هنگام کارشناسی محل نصب پنجره با توجه به ارتفاع و شرایط نصب پنجره ، مخصوصا نصب در طبقات بالایی ساختمان و برج های مسکونی با فشار شدید باد ، از این ستون های عمودی با ممان اینرسی مورد نظر استفاده می شود.
مقاوت بالای مولین به این معنی است که ابعاد آن بزرگتر و ضخامت گوشته آن نیز بیشتر است ، همین دو عامل باعث بالا رفتن ممان اینرسی خواهد شد . در پنجره هایی با ارتفاع زیاد و یا پنجره های برج ها ، حتما باید از مولین های مقاوم استفاده کرد در غیر اینصورت با نیروی وارد شده از سمت باد ، پنجره به تدریج دفورمه شده و از حالت وکیوم و عایق خود خارج خواهد شد.
در پنجره های آلومینیومی قدیمی تنوع در پروفیل وجود نداشت و به همین دلیل تنوع محصول نیز کم بود و تولید کننده امکان تولید پنجره را برای شرایط خاص را نداشت . این یکی از معایب پنجره های آلومینیومی قدیمی بود.
بررسی مزایا و معایب پنجره های آلومینیومی
لاستیک ها ، یکی دیگر از ویژگی های فنی پنجره آلومینیومی
برای بررسی دیگر ویژگی های فنی پنجره آلومینیومی باید به بحث لاستیک ها بپردازیم. لاستیک ها در پنجره های آلومینیومی نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند ، این لاستیک ها از نفوذ آب ، باد و گرد و خاک به داخل جلوگیری می کنند و با یک لاستیک ساده مشکلات بسیاری حل خواهد شد. واقعا نقش مهمی دارند. این لاستیک ها حتما باید از نوع epdm باشند تا کیفیت آنها در برابر گرما و سرما حفظ شود.
انواع لاستیک ها
۱- لاستیک دور فریم ( frame gasket)
لاستیک دور فریم می باشد که هنگام بسته شدن لنگه ، لاستیک لنگه و فریم توسط فشار یراق ، به یکدیگر کاملا فشرده می شوند که همین عامل باعث عایق شدن پنجره در برابر نفوذ آب خواهد شد.
۲- لاستیک دور لنگه بازشو ها ( sash gasket)
این لاستیک دور لنگه های بازشو و در شیار مخصوص فریم قرار می گیرد و همانطور که در بالا گفته شد، نقش عایق شدن را در هنگام بسته شدن پنجره ایفا خواهند کرد.
۳-لاسیتک بین شیشه و پروفیل
در پنجره های آلومینیومی بعد از نصب شیشه ها و جا زدن زهوارها ،لاستیک های مخصوصی بین شیشه و زهوار نصب میشود که نقش بسیار مهمی دارند. گاها دیده شده است که با تعویض این لاستیک ها ، عایق صوتی پنجره به شدت بالا رفته است و گاها صدای زوزه باد نیز قطع شده است.
این مطلب ادامه دارد …..
کلام آخر :
در این نوشته سعی بر این شد که به قسمت های فنی و ظاهری پنجره های آلومینیومی بپردازیم و به ویژگی های هریک بطور مختصر پرداخته شود.
This Post Has 0 Comments