در دنیای پر سر و صدای امروز، ایجاد محیطی آرام و ساکت در خانهها و…
یکی از مشکلاتی که ممکن است با درب های دوجداره داشته باشید مربوط به باز نشدن قفل درب دوجداره است. دلایل مختلفی ممکن است این مشکل را ایجاد کنند.
پایین بودن کیفیت لولا و گالوانیزه درون درب، بهم خوردن رگلاژ درب، انبساط و انقباض پروفیل یو پی وی سی، گیر کردن قطعات زاماک و خم شدن لولاها از جمله دلایل باز نشدن قفل درب دوجداره است.
تنظیم قفل درب دوجداره
یکی از دلایل باز نشدن قفل درب دوجداره مربوط به بهم خوردن رگولاژ این قفل ها است. این مشکل بیشتر در صورتی به وجود می آید که لنگه درب به مدت طولانی باز می ماند.
وقتی لنگه بازشو از حالت رگلاژ خود خارج می شود، درب دوجداره به راحتی بسته نشده و زمانی که می خواهید آن را ببندید، انگار یک مانع بر سر راه وجود دارد و به اصطلاح، درب گیر می کند.
اگر لولایی که بر روی درب قرار داده شده است قابلیت رگلاژ شدن را داشته باشد، مشکل به راحتی قابل حل است. برای این کار نیز باید کاور پایین لولا را بردارید و با یک آچار آلن، لنگه بازشو را به سمت بالا، چپ و راست تنظیم کرده و مشکل را به راحتی حل کنید.
اگرعلت باز نشدن قفل درب دوجداره مربوط به رگلاژ بوده اما این قطعه قابلیت رگلاژشدن نداشته باشد شما برای حل این مشکل باید به یک تعمیر کار اطلاع دهید تا برای برطرف کردن مساله اقدام کند.
بیشتر بدانید: یراق آلات بیرون بازشو پنجره
پایین بودن کیفیت لولاها دلیل باز و بسته نشدن درب دوجداره
برای در و پنجرههایی با ابعاد بزرگ، کیفیت لولا به میزان زیادی میتواند تأثیرگذار باشد و ممکن است باعث دردسرهای بیشتری شود. به طور معمول، با افزایش ابعاد درب و پنجره، نیاز به لولاهای با کیفیت بیشتر نیز افزایش مییابد تا بتوانند وزن پنجره را به خوبی تحمل کنند.
اگر کیفیت لولاها نسبت به ابعاد درب دوجداره نادرست باشد و توانایی تحمل وزن لنگه بازشو را نداشته باشند، ممکن است لنگه بازشو کنده شده و لولا از محل خود منحرف شود که این موضوع دیگر دلیل باز نشدن قفل درب دوجداره خواهد بود.
باز نشدن قفل درب دوجداره به دلیل گالوانیزه پروفیل
موضوع دیگری که آن هم می تواند سبب باز نشدن قفل درب دوجداره شود، عدم وجود گالوانیزه با کیفیت در داخل پروفیل است. در برخی موارد اگر پیچ نصب لولا شل شود و نتوان آن را به هیچ وجه سفت کرد باید به کیفیت پنجره ای که به شما تحویل داده شده، شک کنید.
در پروفیلی هایی که داخل در و پنجره های یو پی وی سی وجود دارد، گالوانیزه هایی به شکل u قرار داده می شود. این گالاوانیزه ها باعث افزایش ممان اینرسی و افزایش مقاومت در و پنجره می شوند.
اگر گالوانیزه ای که در پنجره دوجداره به کار برده شده است کیفیت بالایی نداشته باشد، پیچ های متصل به پروفیل شل شده و لنگه بازشوی درب دچار افت می شود که باز نشدن قفل درب دوجداره را به همراه دارد.
انقباض و انبساط و باز نشدن قفل درب دوجداره
تغییرات آب و هوایی می توانند باز نشدن قفل درب دوجداره را به همراه داشته باشند. مواد UPVC دارای ضریب انبساط حجمی بالا هستند و با تغییرات حرارتی، به اندازهای که انبساط یا انقباض را تجربه میکنند، تغییر میکنند.
به منظور جلوگیری از این مشکلات در فرآیند باز و بسته شدن در و پنجره دوجداره، اطراف آن به یک بادخور به عرض ۴ میلیمتر مجهز میشود. این بادخور، در صورت تغییر ابعاد UPVC به دلیل تغییر دما، فضای کافی را فراهم میکند تا مانع از ایجاد مشکلات در عملکرد پنجره شود.
گیر کردن قطعات زاماک به درب دوجداره
دست آخر یکی دیگر از دلایل باز نشدن قفل درب دوجداره می تواند مربتط با گیر کردن لنگه بازشو به قطعات زاماک باشد. قطعات زاماک، قطعاتی هستند که حاوی پلیتهای قارچی شکل اسپانیولت هستند و وظیفه دارند هنگام بستن درب و پنجره، اطراف لنگه بازشو را بهطور کامل عایق کنند.
زاماک پنجره دوجداره در اصل برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل فضای بسته ساخته شده است. اگر زاماک از جای خود خارج شود در باز و بست در و پنجره دوجداره اختلال ایجاد می کند.
مشکلات مکانیکی درب دو جداره
پنجره های دو جداره آلومینیومی با مشکلات مکانیکی متعددی مواجه میشوند که باید در نظر گرفته شوند:
مشکلات لولاها:
لولاها ممکن است در طول زمان فرسوده شوند و باعث لق شدن و گیر کردن درب شوند.
نگهداری و روغن کاری مناسب لولاها میتواند این مشکل را تا حدی برطرف کند.
مشکلات سیستم بازشو:
مکانیزم بازشو درب دو جداره ممکن است دچار مشکلاتی مانند گیر کردن، سخت شدن یا از کار افتادن شود.
بررسی و تعمیر به موقع این مکانیزم ضروری است.
مشکلات آببندی و گاسکت:
آببندی و گاسکتهای درب با گذر زمان فرسوده میشوند و باعث نشت هوا و آب میشوند.
تعویض به موقع گاسکتها و استفاده از آببندهای مناسب میتواند این مشکل را حل کند.
مشکلات حفاظت در برابر شکستگی:
درب دو جداره آلومینیومی ممکن است در برخی موارد شکننده باشند و در برابر ضربه آسیب پذیر باشند.
استفاده از شیشههای ایمنی و افزایش ضخامت آلومینیوم میتواند این مشکل را کاهش دهد.
مشکلات سازه ای:
پوسیدگی، تغییر شکل یا تردشدن قطعات آلومینیومی ممکن است باعث مشکلات ساختاری شود.
نگهداری و بررسی دورهای برای شناسایی و رفع این مشکلات ضروری است.
نکات مهم برای تعمیر قفل درب دو جداره
برای تعمیر قفل درب دو جداره آلومینیومی چند نکته مهم وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:
شناسایی نوع قفل:
قبل از شروع تعمیر، نوع قفل درب را به درستی شناسایی کنید (قفل پیچی، قفل زبانه ای، قفل توکار و…)
بررسی علت خرابی:
دلیل خرابی قفل را به دقت بررسی کنید (مشکلات مکانیکی، خوردگی، شکستگی و…)
تمیزکاری و روغن کاری:
قفل را کاملا تمیز کرده و قطعات متحرک آن را با روغن مناسب روغن کاری کنید.
تعویض قطعات فرسوده:
اگر قطعات فرسوده و آسیب دیده هستند، آنها را با قطعات نو و مناسب تعویض کنید.
تنظیم و کالیبراسیون:
پس از تعمیر، قفل را به درستی تنظیم و کالیبره کنید تا به درستی کار کند.
تست عملکرد:
عملکرد قفل را به دقت تست کرده و از بسته و باز شدن صحیح آن مطمئن شوید.
نصب صحیح:
قفل را مطابق دستورالعمل سازنده نصب کنید تا به درستی کار کند.
بررسی ایمنی:
از ایمنی کامل قفل پس از تعمیر اطمینان حاصل کنید.
نکته پایانی
در این مطلب به دلایل بازنشدن قفل درب دوجداره پرداختیم؛ توصیه می شود اگر علت این مشکل برای شما مشخص نیست یا دانش فنی کافی در زمینۀ رفع آن ندارید، با نمایندگی فروش در و پنجره دوجداره تماس بگیرید.
شما می توانید برای سفارش انواع در و پنجره دوجداره آلومینیوم و یو پی وی سی با بهترین یراق آلات به وبسایت ماناپنجره مراجعه کنید.
This Post Has 0 Comments