پنجره ترمال بریک از انواع پنجره های آلومینیومی  می باشد که از تکنولوژی‌ مدرنی در تولید آن استفاده شده است که برای صرفه جویی در انرژی و عایق کردن پنجره‌ها در برابر سرما و گرما  استفاده می‌شود. این پنجره‌ها از اکستروژن‌های پلی‌آمید تقویت شده با لبه‌های داغی که نقش موانع را دارند، ساخته می‌شوند.

با توجه به اینکه آلومینیوم به شدت رسانای گرما و سرما می باشد ، در تولید پنجره ترمال بریک با آلومینیوم ، قطعه عایقی بنام پلی امید در بین پروفیل آلومینیوم دوخته می شود تا ارتباط جدار بیرونی و درونی پنجره قطع و پروفیل نارسانا گردد.

 

در طراحی پنجره ترمال بریک سعی شده تا عبور صداهای بلند و گرمای شدید به حداقل مقدار ممکن برسد. به مانند تمامی فناوری‌ها، این اجناس نیز به مرور دچار تغییرات و تحولات اساسی شده‌اند.

به عنوان مثال امروزه این محصولات بیشتر از آلومینیوم ساخته می‌شوند. به همین دلیل نیز به آن‌ها پنجره آلومینیومی ترمال بریک گفته می‌شود. البته تغییرات در این ابزار‌آلات ساختمانی تنها به جنس آن ختم نمی‌شود، بلکه در نوع، اندازه، نحوه نصب و بسیاری از موارد دیگر شاهد دگرگونی در تولید آن بوده‌ایم.

 

نکته حائز اهمیت این است که در پنجره  ترمال بریک، اتلاف انرژی کمتری نسبت به پنجره‌ های آلومینیومی نرمال اتفاق می‌افتد. توجه به این نکته نیز ضروری می ‌باشد که در صورت انتخاب اشتباه این نوع پنجره از نظر نوع و جنس، پنجره ترمال بریک اتلاف انرژی را در پی خواهد داشت.

از مشخصات پنجره  ترمال بریک،این است که  مابین جدار داخلی و خارجی پروفیل خود، دارای لاستیک پلی آمید می ‌باشد. به همین علت موجب کاهش نفوذ سرما، گرما و لرزش به حداقل شده است. این پنجره دارای طول عمر بالا و استحکام زیادی می ‌باشد. دلیل این طول عمر بالا این است که پلی آمید قادر است در مقابل مواد شیمیایی، اشعه یووی، آب و حتی در حرارت‌ های بالا، خواص مکانیکی خود را حفظ کند. نسبت دادن عنوان ترمال بریک به این نوع از پنجره‌ها به علت وجود تیغه پلی آمید می‌ باشد که از انتقال حرارت جلوگیری می‌ کند.

در رابطه با کاهش اتلاف انرژی به وسیله پنجره های ترمال بریک، سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، آماری منتشر کرده است که بر اساس آمار اعلام شده، این پنجره ها تا میزان ۳۴ درصد اتلاف انرژی را کاهش می دهند. بنابراین مصرف سوخت کاهش پیدا می کند و به دنبال آن در هزینه ها صرفه‌جویی می شود.

تاریخچه پنجره ترمال بریک

با وجود این که تاریخچه استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی به اواخر قرن ۱۹ باز می‌گردد، اما قدمت به کارگیری این ماده در ساخت پنجره‌های ترمال بریک با این تاریخ یکی نیست. این محصولات با ساختار آلومینیومی پس از چندین سال از رونمایی محصولات اولیه به بازار عرضه شدند.

معماران آمریکایی بین سال‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ در نظر داشتند با نصب پنجره‌های بزرگتر، نور محیط خانه را افزایش دهند و به این ترتیب فضای خانه روشن‌تر شود. با این حال یک مشکل بزرگ وجود داشت و آن افزایش گرمای ورودی ناشی از تابش خورشید بود.

برای حل این مشکل ابتدا پروژه استفاده از پنجره‌های تک جداره کلید خورد. طولی نکشید که شیشه‌های عایق دوجداره نیز طراحی شدند تا بتوانند به کنترل آب‌وهوای خانه کمک کنند.

پنجره UPVC را با پنجره ترمال بریک مقایسه کنید.

پنجره آلومینیومی ترمال بریک

پنجره با انتقال حرارت کم

حالا بیشتر نمای درب و پنجره هر ساختمان از شیشه تشکیل می‌شود، بنابراین لازم است تا شیشه‌های به کار رفته کیفیت و عایق حرارتی خوبی داشته باشند. این مهم با استفاده از پنجره آلومینیومی ترمال بریک در ساخت خانه تحقق پیدا می‌کند.

دقت کنید در صورتی که شیشه‌های به کار رفته در درب یا پنجره عایق‌بندی مناسبی نداشته باشند، می‌تواند به اتلاف ۵ درصدی انرژی منجر شود.

جالب است بدانید که اتلاف انرژی پروفیل‌های آهنی از آلومینیومی بیشتر است. این جاست که پنجره‌های آلومینیومی ارزش پیدا می‌کنند.

پروفیل پنجره آلومینیومی ترمال بریک

به طور کلی پروفیل‌های آلومینیومی به ۲ صورت در بازار دیده می‌شوند:

• پروفیل آلومینیومی ساده: از آلومینیوم یک جداره ساخته می‌شود.
• پروفیل آلومینیومی ترمال بریک: از آلومینیوم دو جداره ساخته می‌شود.

به طور کلی در و پنجره‌های ترمال بریک با دو پروفیل از آلومینیوم ساخته می‌شوند و این ساختار با یک تیغه پلی آمید به هم وصل می‌گردند. پلی آمید انتقال حرارت بین دو مقطع را کاهش داده و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود.

یادآور می‌شوم علت به کار گیری اصطلاح ترمال بریک، پدید شکست حرارتی بین ۲ مقطع است.

در ادامه به طور دقیق‌تری به معرفی پنجره آلومینیومی ترمال بریک خواهیم پرداخت.

پنجره آلومینیومی ترمال بریک
ترمال بریک (Thermal Break) یعنی چه؟

هر چند سه ردیف هوابندی در پروفیل‌های مخصوص طراحی شده است، آلومینیوم به دلیل رسانای برق و حرارت بودن، مقداری از حرارت را از خود عبور می‌دهد. اگرچه میزان آن بسیار اندک است، اما از همین مقدار کم نیز نباید چشم پوشی نمود.

چرا که بهینه سازی در صنعت ساختمان حرف اول را می‌زند. اما راهکار حل این چالش چیست؟ در این صورت می‌توان با جداسازی قسمت داخلی و خارجی پروفیل با یک ماده عایق، حرارت منتقل شده را به صفر نزدیک کرد. ساده‌تر بگوییم، پروفیل‌های حرارت شکن یا ترمال بریک نوارهایی از پلی آمید یا PVC بوده که با جداسازی قسمت داخلی و خارجی پروفیل از انتقال حرارت جلوگیری می‌کنند.

 

نکته‌ای که در ساخت پنجره ترمال بریک حائز اهمیت است، این است که نوارهای پلی آمیدی نسبت به نوارهای PVC گزینه بهتری هستند، چرا که ماندگاری و مقاومت بالایی دارند. همچنین پروفیل ترمال بریک از لحاظ قیمتی نسبت به رقیب خود یعنی پروفیل اختصاصی گرانتر است. با این حال این هزینه پس از ۵ سال بازگشت خواهد داشت.

نحوه کار پنجره های  ترمال بریک

همانطور که اشاره شد، به درب و پنجره‌های آلومینیومی که به وسیله ماده‌ی عایقی در قسمت داخلی و خارجی پروفیل پوشانده شده‌اند، درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک گفته می‌شود.

به عبارتی پلیت یا صفحه ترمال در میان دو بخش درونی و بیرونی قرار گرفته و از عبور حرارت جلوگیری می‌کند. با کنترل عبور حرارت می‎‌توان تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی نمود. فراموش نکنید که انرژی گرمایی از ۳ روش قابل انتقال است:
• انتقال حرارت از طریق لمس مواد
• انتقال حرارت از طریق همرفت
• تابش انرژی گرمایی از امواجی با فرکانس بالا

پنجره ترمال بریک به گونه ساخته شده است که در برابر حرارت و سرما عایق خوبی باشد. این کار به واسطه ماده‌ای که قسمت داخلی و خارجی را جدا می‌کند، انجام می‌شود. به پدیده کاهش انتقال حرارت و سرما در این محصولات “شکست حرارتی” می‌گویند.

به بیانی ساده‌تر، پنجره Thermal Break ابزاری است که در آن بنده و اجزا به عناصر داخلی و خارجی دسته بندی شده و با ماده‌ای با رسانایی کم به هم پیوسته‌اند. توجه کنید رسانایی این ماده جداکننده نباید از ۰٫۵ وات بر متر کلوین بیشتر شود.

انواع پنجره ترمال بریک

پنجره ترمال بریک را می توانید در انواع مدل های لولایی ، کشویی ، فولکس واگنی ، آکاردئونی و لیفت اند اسلاید داشته باشید . ساختار پنجره ترمال بریک همانند پنجره های آلومینیومی نرمال و نانترمال است با این تفاوت که عایق گرما و سرما می باشند.

مزایا و معایب پنجره های ترمال بریک

پنجره ترمال بریک نیز مثل هر محصولی مزایا و معایبی دارد که به آن می پردازیم:

مزایا:

  • عایق صوت
  • عایق گرما و سرما
  • قابلیت نصب انواع شیشه های دوجداره و سه جداره
  • تولید در انواع مدل های لولایی و کشویی
  • تنوع رنگ بسیار
  • تولید در ابعاد بزرگ

معایب:

تنها عیب پنجره ترمال بریک قیمت خرید بالای آن می باشد.

 

مشخصات پنجره دوجداره آلومینیومی

 

مزیت ‌های دیگر استفاده از سیستم‌ های پروفیل ترمال بریک

  • از مزیت ‌های پروفیل‌ های ترمال بریک، مقاومت بالای این درب و پنجره ‌ها در مقابل اشعه فرابنفش خورشید و همچنین مقاومت در برابر مواد شیمیایی و ضربه می ‌باشد.
  • یکی از مشخصات پروفیل ترمال بریک آلومینیومی ترمال بریک این است که در کنار اینکه فوق‌العاده سبک می ‌باشد، مقاومت بالایی در برابر فشار باد دارد.
  • همچنین  این سیستم ها در مقابل گرد و غبار و آلودگی دارای مقاومت بالایی هستند.
  • این سیستم ‌ها قابلیت اشتعال نداشته و به علت قابل بازیافت بودن، سازگاری بسیار بالایی با محیط زیست دارند.
  • این پنجره ها به عنوان عایق صوتی و عایق رطوبتی عمل می کنند. همچنین در برابر حرارت نیز عایق خوبی محسوب می شوند.
  • این پروفیل ‌ها طول عمر بسیار بالایی دارند. پنجره‌ های ترمال بریک به تعمیر و نگهداری نیاز کمی دارند.

 

  • یکی دیگر از مزیت ‌های این سیستم، ایمنی بالای آن در حوادثی مانند سرقت و زلزله می ‌باشد.
  • این سیستم‌ ها دچار تغییر رنگ نمی شوند. همچنین دارای مقاومت بالایی در مقابل عوامل محیطی همچون باران، آفتاب و… هستند.

مشخصات پنجره دوجداره آلومینیومی

درب و پنجره‌های ترمال بریک

از دیگر مشخصات پنجره  ترمال بریک، می توان به  تنوع گسترده‌‌ای که در انواع بازشو دارد، اشاره کرد. همچنین موجب ایجاد تنوع در انتخاب یراق ‌آلات می‌ شود. کشویی دو حالته فولکس واگنی از نوع بازشو نمونه‌ای می ‌باشد که می ‌توان به آن اشاره کرد.

مشخصات درب و پنجره‌های ترمال بریک

سیستم پنجره  ترمال بریک با تنوع فوق‌العاده‌ای که در رنگ، فرم و همچنین تنوع بالایی که در به کار بردن یراق آلات دارد، به بر‌آوردن نیاز‌ های صنعت ساختمان کمک شایانی نموده است. همانطور که گفته شد؛ پروفیل ترمال بریک از انتقال گرما و سرما جلوگیری می ‌کند. همین مسئله باعث می شود که با به کار بردن این سیستم در درب و پنجره‌ ها، به مقدار ۳۸ درصد در فصل سرما، اتلاف انرژی حرارتی کاهش خواهد یافت. در فصل گرما نیز ۳۲ درصد از به هدر رفتن انرژی برودتی جلوگیری می‌ کند. در مورد کاهش مصرف سوخت نیز ۲۸ درصد موفق بوده ‌است. همچنین در سرمایه‌گذاری اولیه تاسیسات ساختمان موجب کاهش هزینه به مقدار ۲۰ درصد شده است.

مشخصات ترمال بریک

در دنیای امروز فریم‌ های آلومینیومی به علت شکل‌پذیری بالا و سبک بودن فوق‌العاده آنها، رواج بسیاری دارند. با به کار بردن شیشه ‌های زیاد در ساختمان، باید نسبت به کاهش وزن ساختمان اقداماتی به عمل آوریم. بنابراین به علت سبک بودن آلومینیوم، این آلیاژ انتخاب خوبی خواهد بود. رنگ ‌های پودری الکترواستاتیک به دلیل قرار گرفتن در کوره در مقابل ضربه مقاوم بوده و ضد ریختگی می ‌باشند. این رنگ‌ ها بسیار متنوع بوده و با بیش از ۲۵۰ رنگ به مصرف‌کنندگان پروفیل آلومینیوم عرضه می ‌گردند. ذکر این نکته نیز لازم است که نوع دیگر رنگ‌آمیزی با نام آنادایز فقط برای پروفیل آلومینیوم قابلیت اجرا دارد.

 

 

در این مطلب اطلاعات کاملی درباره اصطلاح ترمال بریک ارائه شد. همچنین به معرفی پنجره ترمال بریک پرداختیم.

مجموعه مانا پنجره در راستای تکمیل محصولات پنجره دوجداره خود اقدام به تولید پنجره آلومینیومی ترمال بریک و نانترمال نموده است. پروفیل آلومینیومی مورد استفاده از برند آکپا می باشد. محصولات آکپا با توجه به قدمت و سابقه در تولید پروفیل های آلومینیومی ، از تنوع خوبی برخوردار می باشد. پنجره دوجداره آلومینومی در انواع مختلف لولایی ، کشویی ، و لیفت اسلاید قابلیت تولید دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top