در کلان شهرها و مناطق پر صدا، حتی احتمال عبور صدا از پنجره دوجداره وجود دارد. بحث صدا و ایزولاسیون یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب نوع پنجره و متعلقات آن می‌باشد.
در بکارگیری و استفاده از پنجره دوجداره همانند سایر محصولات ممکن است شما با مشکلات، نکات و ابهاماتی برخورد کرده باشید. بنابراین لازم است در ابتدا شناختی اجمالی بر روی فاکتورها و آیتم‌های اثرگذار آن پیدا کرده تا با آگاهی نسبت به انتخاب نوع محصول قدم برداریم.

 

 

 از عوامل تاثیرگذار در کاهش عبور صدا از پنجره دوجداره می توان نوع جنس و طرح فریم پنجره، مدل بازشو ، نوع شیشه دوجداره ، ترکیب و جنس نوع لایه شیشه، نحوه مونتاژ و آب‌بندی شیشه و محصول پنجره به هنگام نصب را نام برد.

 

عوامل تاثیرگذار در کاهش عبور صدا از پنجره دوجداره

عبور صدا از پنجره دوجداره
نوع جنس و طرح فریم پنجره و مدل بازشو
نوع شیشه دوجداره
ترکیب و جنس نوع لایه شیشه
نحوه مونتاژ و آب‌بندی شیشه و محصول پنجره به هنگام نصب

 

علت عبور صدا از پنجره دوجداره

عبور صدا از پنجره دوجداره

با توجه به اهمیت موضوع نوع، جنس و طرح شیشه، تمرکز اصلی بحث را بر روی این موضوع خواهیم گذاشت. برای یک شیشه تک‌جداره، علاوه بر موضوع آب‌بندی مناسب، ضخامت شیشه، اصلی‌ترین فاکتور در عبور صدا می‌باشد.
هرچه شیشه ضخیم‌تر میزان یا شدت عبور صدا کمتر یا به عبارتی اندیس وزنی کاهش صدای عبوری (Rw) که همان میزان جذب صدا توسط شیشه بیشتر می‌باشد. شیشه هرچه ضخیم‌تر باشد اثر جذب صداها مخصوصا صداهای با فرکانس پایین در آن بیشتر خواهد بود.
نکته‌ی مهم این است که غیر از ضخامت مواردی مثل سکوریت‌کردن، رفلکس‌کردن و یا رنگ‌زدن، شیشه اثری بر روی خاصیت آکوستیکی آن ندارد.
شیشه‌های لمینیت در مواردی که بیشتر جذب صدا با فرکانس‌های بالا مد نظرند اثر بیشتری دارند. این اثر بدلیل وجود لایه‌های PVb استفاده شده در لایه‌های میانی دوجداره خارجی شیشه می‌باشد.

 

اثر تزریق گاز در عبور صدا از پنجره‌ دوجداره

عبور صدا از پنجره دوجداره
همانطور که می‌دانیم تزریق گاز به جای هوا (معمولاً آرگون) اثر مطلوبی بر میزان انتقال حرارت خواهد داشت، ولی این موضوع تاثیر خاصی بر روی خواص آکوستیکی شیشه ندارد. حتی فواصلی حدود ۱۰ الی ۱۴ میلی‌متر نیز اثر خاصی بر روی بحث جذب صدا در یک محصول شیشه دوجداره ندارد. درست است که هر چقدر این فاصله هوایی بیشتر باشد میزان جذب صدا بیشتر است ولی این مقدار در محدوده‌های بین ۵ الی ۱۵ سانتی متر قابل بحث هستند که قطعاً چنین فواصلی قابل استفاده در محصول درب و پنجره uPVC نیست. لذا در این محصول فاصله مرسوم بین جداره شیشه اثر خاصی بر میزان RW شیشه دوجداره ندارد.

معمولاً کاهش و کنترل صداهایی با فرکانس پایین که معمولاً از منابع موسیقی یا ماشین‌های سنگین ایجاد می‌گردد، نسبت به صداهایی با فرکانس بالا سخت‌تر هستند و در مواقعی که نیاز به دمپ صدای این چنینی باشیم بایستی حساسیت بیشتری در انتخاب نوع فریم و محصول شیشه به خرج دهیم.

علت عبور صدا از پنجره دوجداره وینتگ

در این نوشته می خواهیم به علت عبور صدا از پنجره دوجداره بپردازیم. بسیار اتفاق افتاده که پنجره دوجداره جدیدی برای خانه شما نصب شده است اما هنوز مشکل صدا دارید. در این نوشته می خواهیم به این سوال شما پاسخ دهیم.

علت عبور صدا از پنجره دوجداره:

عبور صدا از پنجره دوجداره غیر استاندارد می تواند به عوامل مختلفی برگردد. ممکن است در پنجره دوجداره شما از شیشه های دوجداره غیر استاندارد و کارگاهی استفاده شده باشد و یا اینکه در پنجره شما از لولاهای معمولی و غیر استاندارد استفاده شده باشد و صدا از پشت لولا ها وارد شود و یا اینکه نصب پنجره شما ایراد داشته باشد. در مرحله اول باید ببینید ورود صدا از کجا صورت می گیرد.

جهت تست و پیدا کردن علت عبور صدا از پنجره دوجداره خود مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

۱- ممکن است صدا از سمت لولاها باشد: جهت تست گوش خود را در کنار لولای پنجره قرار دهید ، اگر صدا از سمت لولا بسیار بود بدانید که مشکل از عدم رگلاژ لنگه بازشو می باشد. البته اگر در پنجره upvc شما از لولاهای معمولی استفاده شده باشد هیچ چاره ای جز تعویض مجدد پنجره ندارید، جون لولاهای معمولی قابل رگلاژ نمی باشند. اما اگر از لولاهای قابل رگلاژ در پنجره دوجداره شما استفاده شده باشد می توانید با یک آچار آلن اقدام به تنظیم لنگه بازشو نمایید. در قسمت پایین لولای سمت پایین پنجره یک کاور دارد که با برداشتن کاور روی لولا شما می توانید پنجره خود را به سادگی رگلاژ نمایید و یا می توانید با واحد خدمات پس فروش شرکت تولید کننده پنجره تماس حاصل فرمایید. در خیلی از مواقع مشکل ورود صدا با یک رگلاژ ساده حل می شود.

 

 

مهمترین و اصلی ترین عامل از دلایل عبور صدا از پنجره دوجداره می تواند عدم مشاوره درست در حین خرید توسط شرکت عرضه کننده پنجره دوجداره باشد. یک مشاوره درست در این است که با رفتن به محل و بررسی نیاز ها و درخواست های مشتری و بررسی میزان آلودگی صوتی در محل، بهترین پیشنهاد را به مشتری بدهد. ممکن است در محیط شما میزان آلودگی صوتی بالا باشد و یا اینکه حساسیت مشتری نسبت به صدا بسیار بالا باشد،

 

۲- ورودی دوم صدا می تواند شیشه دوجداره باشد، اگر گوش خود را سمت شیشه دوجداره گذاشتید و  متوجه شدید که منبع ورود صدا از شیشه دوجداره می باشد، به احتمال ۱۰۰ درصد متاسفانه در پنجره دوجداره شما از شیشه دوجداره غیر استاندارد و کارگاهی و فاقد گاز آرگون استفاده شده است. در این حالت باید اقدام به تعویض شیشه دوجداره خود نمایید و از شیشه دوجداره استانداردی استفاده نمایید که یک جدار آن ۶ میل و جدار دیگر آن ۴ میل باشد که فاصله بین این ۲ شیشه نیز ۱۲ میلمتر است.  استفاده از شیشه دوجداره غیر استاندارد باعث بخار گرفتگی در بین دوجدار نیز می گردد. “علت عبور صدا از پنجره دوجداره ”

علت عبور صدا از پنجره دوجداره چیست؟

 

 

۳- نصب و اندازه گیری غیر اصولی و عدم تزریق فوم پلی ارتان: اگر دیدید که منبع ورود صدا در اطراف و کناره های فریم پنجره و یا پشت فریم پنجره upvc می باشد و سرما هم از آنجا وارد می شود، دلیل آن نصب غیر اصولی و عدم استفاده از فوم پلی ارتان در هنگام نصب می باشد. در هنگام تولید پنجره از عرض و ارتفاع ۸ میل بادخور برای پنجره در نظر گرفته می شود که این فضای ۴ میل طرفین پنجره باید توسط فوم پلی ارتان پر شود تا پنجره کاملا عایق باشد.

 

بیشتر بدانید: محاسبه آنلاین قیمت پنجره دوجداره 

 

علت عبور صدا از پنجره دوجداره upvc در چیست؟

 

ممکن است در هنگام اندازه گیری قبل تولید پنجره شما، دقت کافی صورت نگرفته باشد و پنجره در قاب و محل نصب خود گشاد باشد و همین فضای زیاد در اطراف فریم پنجره می تواند محل مناسبی جهت ورود صدا باشد.

۴- عدم مشاوره درست: مهمترین و اصلی ترین عامل از دلایل عبور صدا از پنجره دوجداره می تواند عدم مشاوره درست در حین خرید توسط شرکت عرضه کننده پنجره دوجداره باشد. یک مشاوره درست در این است که با رفتن به محل و بررسی نیاز ها و درخواست های مشتری و بررسی میزان آلودگی صوتی در محل، بهترین پیشنهاد را به مشتری بدهد. ممکن است در محیط شما میزان آلودگی صوتی بالا باشد و یا اینکه حساسیت مشتری نسبت به صدا بسیار بالا باشد، در این حالت یک پنجره دوجداره معمولی با شیشه ۶-۴ اصلا پاسخگوی مشتری که منزلش در کنار اتوبان و یا مدرسه می باشد، نخواهد بود و باید یک پنجره خاص با یک شیشه سه جداره و آنهم با ترکیب خاص به مشتری پیشنهاد داد. تمام این مسائل بر می گردد به میران شناختی که از مشتری بدست می آوریم تا محصول نهایی محصولی باشد که پاسخگوی نیاز مشتری باشد.

 

علت عبور صدا از پنجره دوجداره یو پی وی سی

 

همانظوری که در بالا خواندید می توان این نتیجه را گرفت که همه پنجره های دوجداره عایق صوتی نمی باشند و اگر در تولید پنجره شما نکات فنی رعایت نشود صدا از پنجره دوجداره به راحتی عبور خواهد کرد. و نکته مهمتر اینکه با بررسی میزان ورودی صدا باید بهترین نوع و مناسب ترین نوع پنجره دوجداره را به مشتری معرفی کنید تا پاسخگوی نیاز مشتری باشد. 

 

 

 

 

میزان تأثیر انواع طرح‌های مختلف شیشه در عبور صدا از پنجره دوجداره

عبور صدا از پنجره دوجداره
شیشه تک‌جداره فلوت ساده: قطعاً این نوع شیشه ساده‌ترین نوع این محصولات می‌باشد‌ البته جایی که فقط بحث آکوستیک بودن مطرح است و میزان جذب و دفع گرما اهمیتی ندارد می‌توان انتخابی اقتصادی و بعضاً مناسب باشد.

شیشه‌های لمینیت: شیشه‌های لمینیت به دلیل استفاده از یک لایه‌ی میانی بین دو لایه شیشه تک جداره و ایجاد یک لایه‌ی ترکیبی شیشه تک جداره می‌تواند اثرات بسیار مطلوبی در حوزه آکوستیک ایجاد کند. لمینیت‌های نوع PVB مرسوم‌تر و موثرتر از دیگر لمینیت‌ها می‌باشند.

 

عایق بندی درب و پنجره دوجداره در برابر صدا

عبور صدا از پنجره دوجداره
فضای بیرونی محل کار، اتاق و یا منزل ما، اغلب پر از منابع مختلف آلودگی صوتی است. این موضوع عموما باعث سلب آرامش و عدم تمرکزمان می‌شود. صدای موسیقی، رفت و آمد وسایل نقلیه، مکالمات بلند همسایه‌ها و بازی کودکان از جمله منابع آلودگی صوتی هستند. در حال حاضر، برای جلوگیری از نفوذ آلودگی‌های صوتی به ساختمان‌های جدید، اقداماتی در مورد آکوستیک کردن دیوارها و کف صورت می گیرد. البته در ساختمان‌های قدیمی این کار انجام نشده است.

به منظور جلوگیری از ورود سر و صدا باید برای عایق صوتی درب و پنجره‌ها و اکوستیک کردن دیوار، سقف، کف و دیگر اجزای ساختمان اقدام کرد. اکوستیک و عایق‌بندی صوتی به چند طریق انجام می‌گیرد، که در ادامه این مطلب به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

به طور کلی برای عایق‌بندی فضای داخلی ساختمان در برابر آلودگی صوتی، می‌توان از دو راه استفاده کرد. اولین راه، استفاده از جاذب‌ها است. این روش ساده‌تر از سایر روش‌ها است. این کار با اضافه کردن سطوح جذب‌کننده صدا و یا پژواک، مانند پنل‌های آکوستیک، امکان‌پذیر است. در این روش برای عایق‌بندی سر و صدا، می‌توان از پنل‌های ۳ سانتی‌متری تزیینی نیز استفاده کرد.

روش دوم برای عایق‌بندی صوتی ساختمان، استفاده از دیفیوزها است. این راه مانعی در برابر عبور آلودگی‌های صوتی به شمار می‌رود. این پنل‌ها طوری ساخته شده‌اند که امواج صوتی با برخورد به آن‌ها در مسیرهای متفاوت پراکنده شوند و در نتیجه مانع بازگشت صوت می‌شوند.

 

آیا بکارگیری پنجره دو جداره در کنار بزرگراه‌ها و معابر شلوغ شهری نیز کارایی لازم را دارد ؟

عبور صدا از پنجره دوجداره
در جواب باید گفت که بکارگیری صحیح این محصول در تمامی موارد و مناطق کاملاً کارساز بوده و قسمت اعظم آلودگی های صوتی و محیطی را می‌کاهد. ولی برای مهار بیشتر مناطقی که دارای آلودگی‌های محیطی و صوتی حاد هستند و همچنین فضاهای صنعتی می‌توان از پنجره های سه جداره بهره گرفت. چرا که این نوع پنجره ها دارای قابلیت چند برابر بوده و در این گونه فضاها کارکرد مناسب‌ تری دارند.

 

آیا بهتر نیست در همان ابتدا از پنجره های سه جداره استفاده نماییم و آیا می‌توان این نوع را در همه جا استفاده کرد؟

عبور صدا از پنجره دوجداره
در جواب باید گفت بله می‌توان از پنجره سه جداره upvc در همه جا استفاده کرد. ولی در اکثر مناطق، همان پنجره دو جداره کارایی لازم و کامل را داشته و استفاده از مدل سه جداره ضرورتی ندارد. دوم اینکه پنجره سه جداره دارای پروفیل upvc ضخیم‌تری است و شاید نتوان در برخی موارد از آن بهره گرفت. البته همان‌گونه که اشاره شد، در صورت تولید کارخانه ای و صحیح پنجره دو جداره یو پی وی سی و همچنین نصب استاندارد، این محصول کارایی فوق العاده ای خواهد داشت و می تواند مشکلات محیطی را برطرف ‌سازد.

 

 

 شیشه‌های لمینیت به دلیل استفاده از یک لایه‌ی میانی بین دو لایه شیشه تک جداره و ایجاد یک لایه‌ی ترکیبی شیشه تک جداره می‌تواند اثرات بسیار مطلوبی در حوزه آکوستیک ایجاد کند.

 

کلام آخر

با توجه به آن چه گفته شد می توان نتیجه گرفت که در پاسخگویی به این سوال که علت عبور صدا از پنجره دوجداره چیست؟ می توان گفت که اگر در انتخاب این محصول از نظر کیفیت تولید و همچنین تیم نصاب دقت به خرج داده و از شرکت‌های کار بلد و متخصص استفاده نماییم، در این صورت شاهد کارایی و تأثیر حیرت انگیز آن خواهیم بود. ۸۰ درصد یک پنجره را شیشه تشکیل می دهد، برای کنترل ورودی صدا اول باید از شیشه دوجداره استاندارد استفاده کرد ، سپس یراق دوجالته ، و بعد نصب استاندارد.
از عوامل تاثیرگذار در کاهش عبور صدا از پنجره دوجداره می توان نوع جنس و طرح فریم پنجره، دار بندی شیشه، ترکیب و جنس نوع لایه شیشه، نحوه مونتاژ و آب‌بندی شیشه و محصول پنجره به هنگام نصب را نام برد.
به طور کلی برای عایق‌بندی فضای داخلی ساختمان در برابر آلودگی صوتی، می‌توان از دو راه استفاده کرد. اولین راه، استفاده از جاذب‌ها است، و دومین راه استفاده از دیفیوزها می باشد.

مجموعه مانا پنجره یکی از تولیدکنندگان برتر پنجره دوجداره در ایران است که محصولات خود را با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان عزیز قرار می دهد، اگر قصد خرید این نوع از پنجره ها را دارید می توانید با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

Rate this post

This Post Has 0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top